Николай трепал жена си „на почивки“, оставиха го в ареста

Николай трепал жена си „на почивки“, оставиха го в ареста

Пловдивският Окръжен съд не прояви милост и преди минути взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Николай Наков.

Спрямо 47-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че в периода от 28.07.2021 г. до 29.07.2021 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил 37-годишната си съпруга Мария Накова – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, пише „Марица“.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Николай е извършил престъплението, в което е обвинен. Според първоначалните данни двамата съпрузи често употребявали алкохол, а в дома им в „Изгрев“ имало ежедневни скандали и побои.

В сряда отново се запили, а Николай започнал с юмруците от сутринта, като продължил с боя до следващия ден. От многобройните наранявания жената издъхнала.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност обвиняемият Н. Н. да извърши друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 5 август 2021 г. от 10.00 часа