Никсъна, натъпкал с дрога три апартамента в Несебър и Слънчев бряг, реве пред съда

50-годишният Николай Димитров с прякор Никсъна, който превърна трите си луксозни апартамента в Слънчев бряг и Несебър в наркооранжерии и натъпка с дрога дори и тоалетните, поиска от съда да бъде пуснат под домашен арест с абсурдно оправдание, пише „Флагман“. Реколтата на Димитров е съдържала колосалните 331 конопени растения, които той успял да отгледа от началото на 2020 година до момента.

Повдигнати са му две обвинения – за това, че засял и отглеждал реколтата, както и за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещества – 1397 грама марихуана, във вид на тревна маса, на обща стойност 8383 лева. Никсъна заяви пред съдията, че изкарва прехраната си с рентиерство и вече трябва да почисти луксозните си апартаменти от реколтата и да ги подготви за туристическия сезон.

Николай Димитров по адрес се води в София, но живее в Слънчев бряг постоянно с приятелката си, която е от Несебър. Местни казват за него, че е уважаван човек, на когото можело да се разчита. Никсъна изтъкнал пред съда, че и трите имота са с изключително висок рейтинг в booking и трябва да ги подготви отново за туристи. „Това е единственото ми препитание, почтен човек съм, затова искам домашен арест”, заявил Димитров пред съда, но не отговорил на въпроса какво ще прави с растенията, след като почисти жилищата.

Николай Димитров е наел един от солидните адвокати по наказателни дела в Несебър – Виктор Паскалев, който пледира за по-леката мярка. Съдът обаче е счел, че ако бъде пуснат, той може да продължи дейността си. Утежняващо обстоятелство се оказало също, че Никсъна е осъждан за държане на дрога. Съдът не прие оправданията му остави в ареста Никсъна.