Нищо ново: Заснеха катаджия да взима подкуп във Варна

Нищо ново: Заснеха катаджия да взима подкуп във Варна

Пътен полицай от Варна ще бъде съден за подкуп от 50 лева. Обвинителният акт е внесен в съда и предстои насрочване на делото, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура.

На 21 август 2019 г. 46-годишният полицай Ж.М. изпълнявал наряд като автопатрул. Въпреки че имал определен маршрут и определени различни точки за контрол в различен период от време на наряда, екипът на Ж.М. заел място до пътя Варна – Аксаково в разрез с определения за деня график и започнал проверки на минаващите автомобили.

Около обяд бил спрян товарен автомобил. Машината била с неизправна задна светлина, а водачът имал два невръчени електронни фиша. За да не изпълни задълженията си за съставяне на акт спрямо нарушителя, полицейският служител поискал сумата от 50 лева. Обяснил на водача, че свидетелството му за управление може да бъде отнето заради старите му нарушения и той може да остане без работа.

Подал му застрахователната полица „Гражданска отговорност“ без останалите документи и казал банкнотите да бъдат поставени в сгънатия документ. Потърпевшият водач изпълнил указанията на полицая, поставил поисканата сума в документите и му я предал, след което си взел полицата празна.

Възмутен от действията на длъжностното лице, спътник на водача заснел всичко с камерата на телефона си. Сигнал за стореното бил подаден малко след случилото се във варненската дирекция на МВР.

Разследването под надзора на прокуратурата доказало фактите от подадения сигнал.