Новата мода на пътя: Блъсни колата и бягай!

Новата мода на пътя: Блъсни колата и бягай!

Независимо дали зад волана стои мъж или жена, бягството след причинена катастрофа или щета по колата на друг шофьор е престъпление. Джигитът зад волана, обаче, отговаря за него само ако бъде хванат. Тогава законът е категоричен – до 6 месеца без книжка и солена глоба.

Темата с бягството след причинена щета става все по-актуална в града под тепетата, пише „Марица“. Щастливци ще се окажат жертвите, ако в района, в който са им блъснали колата, има камери за видеонаблюдение, или поне свидетел.

В последните няколко месеца социалните мрежи преливат от сигнали, в които шофьори търсят съдействие за откриването на джигитите, избягали от местопрестъплението, или се обръщат директно към тях, надявайки да се припознаят в написаното и да признаят вина.

Последният случай датира от вчера. Мерцедесът на пловдивчанка е с потрошена броня, след като някой, все още неизвестен, е направил каскада и се е изпарил.

„Дори е нямал доблестта да остави телефонния си номер след постъпката си! Ако някой познава собственика на автомобила,нека да му предаде,че на входа има камера,която записва всичко. Мисля че е по-добре да се разберем,без да намесваме органите на реда!“, призовава тя.

Друга жертва на подобна джигитска проява споделя, че й се случило същото преди месец. „Не се замислят, че камерите ще им объркат „бягството“. Аман от тарикати!“, пише тя.

В крайна сметка джигитите и пострадалите шофьори си играят на „Хвани ме, ако можеш“, а съвестните, които ще признаят вина и ще искат да се реваншират, се броят на пръстите на едната ръка.