Нова заплаха: Ако не млъкне – и мъжа й, и децата й с бетонирани крака на дъното на язовир

Подозирам Невена Зартова, че тя лично е допринесла за демоничния образ на Мартин Божанов и както и прокурорския чадър и този на службите. Това заяви съдия Владислава Цариградска по време на изслушването ѝ във временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, съобщи „Фокус“.

В началото на заседанието съдия Цариградска обясни, че умишлено настоява да седне далеч от Зартова. „Не съм там където е мястото за изслушвания, тъй като професионалната ми чест и достойнство ме карат в момента да не седна там където е колегата Зартова. Ако не уважите това мое искане може и изобщо да не допринеса до вашия дебат днес“, предупреди тя депутатите.

„Този механизъм и тази мафиотска структура, която беше изправена и срещу мен, се случва с много сериозно политическо влияние, медийно участие, злоупотреба от страна на прокуратурата както с бездействие, така и с репресивно разследване, както и със злоупотреба със специални разузнавателни средства или с частни копроматни банки“, бе категорична съдия Цариградска. Тя обяви, че е завела дела срещу „една трибуквена медия“ заради атаките срещу нея, а натискът срещу нея е започнал след очернящи публикации в тази медия.

Тези думи предизвикаха остра и крайно некултурна реакция от страна на представители на „трибуквената медия“, които прекъснаха съдията с викове насред заседанието на комисията. За щастие, този епизод приключи бързо и изложението на Цариградска продължи.

„Допускам, че сте запознати с публичните ми изяви и това, което заявих пред ВСС. Срещу мен започна във времето организирана атака с посочената медийна публикация с предупреждение, че ще бъда свалена и свързана с лицето Мартин Божанов. От мен не искаше резултат, а аз да се отведа в дело в което той участваше. След това съобщение това искане беше официално поставено с реплики към мен, поздрави и предупреждения към семейството ми. Освен Нотариуса в тази цялата форма на шантаж и натиск дейност имаше двама, Цариградска посочи и имената на адвокатите Велимир Атанасов и Калин Чанков като действали заедно с Божанов. Тя заяви, че има и още един човек, който вижда в залата в момента, но той е гражданин и не спомена името му.

По-нататък в изложението си пред парламентарната комисия съдия Цариградска разказа на депутатите как и откъде да поискат данни, за да си свършат работата по разкриване на истината около дейността както на Нотаруса, така и на Пепи Еврото. Тя цитира дела, доклади, справки и други документи, които са потънали в прокуратурата, без да се предприемат мерки по изясняването им.

Съдия Владислава Цариградска обяви пред временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, че вчера е получила заплаха срещу семейството ѝ. Тя отбеляза, че за това е уведомено МВР, съобщи БТА.

По думите ѝ в заплахата е било записано: „Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне – и мъжа ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира“.

„На 19 февруари бях предупредена, че мълчанието е злато и, ако не млъкна, ще ми изкормят гениталиите“, каза съдията.

Цариградска попита, след като Мартин Божанов е мъртъв от 31 януари – кой я заплашва и кой иска тя да мълчи. Съдията допълни, че след като се е съгласила да бъде изслушвана в комисията, е имало поредица от нови заплахи към нея.

Съдебната власт трябва да се изчисти, но вие имате по-голямата задача да изчистите политическия чадър, съдебната власт е изпълнявала политически поръчки, коментира Владислава Цариградска по време на изслушването си.