Нова измама в интернет: Продават амулети за печалби от тотото

Нова измама в интернет: Продават амулети за печалби от тотото

На нагла измама с амулет за печалби от тотото се тиражира в интернет пространството. Рекламата се появява в един от уважаваните уебсайтове за новини, който обаче използва елемент за показване на реклами, който не филтрира съдържанието спрямо достоверността им, а пуска масово заблуждаващи реклами на измислени продукти.

Един от тях е именно този “магически амулет”. Той уж “повлиял на късмета” на всички победители в тегленето на тиражите на тотото. “Money амулетът” се произвеждал от специален материал, а броят бил ограничен, твърдят в рекламата. Материалът за амулетите “се взимал от три манастира в България – от Рилския манастир, Троянския и Манастира “Свети Дух”. А всеки амулет бил свързан с човека, който го е пожелал. “Ритуалът се правел от непознати калугери. Свързването се правело рано сутрин”.

В измамата дори намесват името на Иван Рилски. “Предполага се, че именно с негова помощ амулетите били толкова велики. Той е прекарал цяла нощ в молитва, а на сутринта дал амулета на царя с думите: От този ден ще станеш непобедим и късметът няма да те напусне, а богатствата ти ще са несметни. В някакъв момент амулетът се загубил, но тайната за неговата направа е съхранена в манастира”, твърдят в заблуждаващата реклама, пише в. „Труд“.

“От началото на 2019 година амулетите започвали да се правят за политическата върхушка, чиито представители жънели големи успехи. Но сега всеки вече може да получи амулета”.

Отваряйки рекламата, попадаме на фалшив новинарски сайт, който няма секции, а съдържа само една новина, под формата на интервю с тв водещ на лотария, който “разкривал тайната на тотомилионерите”. Човекът, когото интервюират, уж се казва Андрей Драгиев и бил водещ на тегленията на 6/49 и тотожокер от 2014 г. Такъв персонаж не съществува в историята на телевизионното предаване на “Спорт тото”, което в момента се води от Део и Марина, показа наша проверка. Оказва се, че дори в България не съществува тв водещ под името Андрей Драгиев и самоличността е измислена специално за рекламата. Всъщност човекът на снимката се казва Сергей Белоголовцев, популярен руски актьор и тв водещ на руската лотария “Жилищна лотария”.

“Това интервю е просто опит да помогна на хората да живеят както искат, без да мислят за парите. Да кажем, че има хора, които печелят по 10-20 хиляди на седмица. Едни и същи хора. Има и такива, които печелят по-рядко, но по-големи суми – по 200 хиляди”, споделя измисленият тв персонаж. “Късметът може да се повлияе, а това не е измама”, казва той визирайки измисления амулет за късмет.