Нова планинска драма с двама скиори край Банско

Нова планинска драма с двама скиори край Банско

Вчера планински спасители са оказали помощ на двама скиори в долината на Дамяница, при Банско. Те са потърсили помощ към 15.10 часа. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към българския червен кръст (БЧК), цитирани от Фокус.

От ПСС уточниха, че в частта на долината свършва ски зоната на Банско. Хората често отиват там целенасочено, за да карат free ride. Някои навлизат случайно и влизайки в гората не успяват да се върнат в ски зоната.

Попадат в стръмни участъци, които ги извеждат в Дамяништака долина. Случаят е бил такъв, скиорите са попаднали в лош терен. Това ги е изморило, потърсили са помощ някой да ги изведе от трудната ситуацията. Не са пострадали, не са попаднали в лавина, били са изтощени.

Днес времето в планините е сравнително ясно, облачността е висока и разкъсана. Лоши са условията за туризъм във високите части, там духа силен вятър. Условията за ски туризъм са много добри. В курортите съоръженията работят, с изключение на тези, които са във най-високите части. Температурите са между -4 и 0 градуса.