Нови два случая на коронавирус у нас за нощ

Болните у нас от коронавирус вече достигнаха 43-ма. Новите случаи са два – в София и Плевен. Състоянието на мъжа в столицата е тежко. Това стана ясно от брифинга на Оперативния щаб за борба с коронавируса у нас.

Двама души, заразени с COVID-19, вече умряха – мъж и жена, настанени в „Пирогов“, чието семейство също е под карантина. Всички пациентите с положителни тестове са настанени в София, Плевен, Габрово и Монтана.

МВР и служители на РЗИ продължават да издирват контактните групи. Отчита се недестиг на медицински работници в тази дейност. Иначе подготовката на лечебните заведения върви в добро ниво. Мутафчийски похвали доброволците, които са отишли в „Александровска болница“. Сред тях е бил и д-р Милко Семерджиев, бившият здравен министър.

„Нашият народ очаква точно нашата професия, всички са вперили поглед в тях (медиците, бел.ред.)“, каза още Мутафчийски.

„Ситуацията е изключително динамична“, обясни още той.

Генерал-майор Мутафчийски обобщи и данните за света. По думите му заразените са „една палитра“ и затова трудно може да се определи коя държава е рискува и коя не.

„Разговарях с шефа на „Гранична полиция“, увери ме, че предприемат още по-силни мерки за всички пристигащи“, посочи още Мутафчийски.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share