Нови обвинения за Райфъла, този път и жена му го загази!

Повдигнаха нови обвинения на пловдивския крими бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла. Този път, той застава под прицела на обвинителите заради данъчни престъпления. Към момента Райфъла е клиент на прокуратурата по дела свързани с поръчителство на убийства, побои и палежи. Този път с обвинение се сдобива и жена му – Евелина Червенкова.

Обвинителният акт на Райфъла отново е за няколко престъпления. Първо окръжна прокуратура – Пловдив го привлича като за това, че е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 72 962 лева, като е затаил истини в изискуемите данъчни декларации – престъпление по чл. 255 ал.3 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Това е извършено в условията на продължаващо престъпление в периода от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г.

Червенков е привлечен като обвиняем и за това, че на 6 януари 2012 г., в гр. Пловдив, е извършил сделка за закупуване лачения му мотоциклет, марка „Харли Дейвидсън“, модел „ФХДП Лоу Ридер“, от свое име, на стойност 12 000 лева, с парични средства, „за които знае, че са придобити от престъпление“, пише в обвинението. По делото е установено, че през горепосочения период Райфъла не обявявал действителните приходи от дейността си, като по този начин, от невнесени данъчни задължения, е извършил и сделката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 г.

По същото дело като обвиняема е привлечена и съпругата му Евелина за това, че в периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г., е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 37 360 лева, като не е подала изискуема декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Делото се наблюдава от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, а разследването се извършва от следовател от Националната следствена служба. Спрямо Червенков е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева, а спрямо Евелина парична гаранция от 5 000 лева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share