Ново зверство срещу възрастен мъж, този път край София

Обраха възрастен мъж в с. Гара Лакатник. Полицията е задържала 37-годишният извършител, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за обира постъпил минути след 10 часа на 3 април. Жена съобщила в полицията, че възрастният мъж, за когото се грижи, ѝ е споделил по телефона, че два дни по-рано е бил нападнат и ограбен в дома си в с. Гара Лакатник.

Изпратените на място полицаи изяснили, че в къщата е влязъл непознат маскиран мъж, който произвел изстрел във въздуха, а после ударил стопанина с пистолета по главата, взел наличната в стаята парична сума и мобилния му телефон, оставяйки го впоследствие пред входната врата.

Криминалистите установили, че извършителят е 37-годишен криминално проявен и осъждан жител на врачанското село Елисейна. Той е задържан за срок до 24 часа, а действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Припомняме, че вчера главният прокурор Иван Гешев пристигна в Трилистник, заради зверско нападение срещу възрастен мъж в пловдивското село Трилистник.