Ново писмо на Васил Божков до медиите: Борисов излъга за Закона за хазарта

Часове, след като премиерът Бойко Борисов и финансовият министър отговориха на обвиненията към тях, отправени от Васил Божков в днешното му сутрешно тв интервю по Би Ти Ви, бизнесменът изпрати от Дубай писмо до медиите с нова порция коментари. То бе разпространено от пресофиса на „Нове холдинг“.

„Във връзка с повдигнатите днес въпроси след интервюто на г-н Васил Божков и последвалия брифинг на Премиера Бойко Борисов и Министъра на финансите Владислав Горанов, ви представяме позицията на г-н Божков: Борисов отново излъга, че ГЕРБ не е приела поправките в Закона за хазарта.

Фактите, изложени и в интервюто в „Тази сутрин“ по бТВ по темата днес:

Нека направим кратка ретроспекция какво се случи със Закона за хазарта и да започнем от 2014 г. На 29.10.2014 г. Георги Кадиев внася Закон за изменение и допълнение на Закона за хазарта; На 19.11.2014 г. Законът на Кадиев е отхвърлен. В закона на Кадиев има една разпоредба, която гласи, че с държавна такса 20% се облагат игрите на покер – 20% от събирането на такси и комисиони за участие. На 26.11.2014 г. Менда Стоянова внася същия закон, като разрешават с 20% такси и комисиони за участие да се облагат всички хазартни игри. На 5.12.2014 г. този закон е приет.

В тази връзка имам следните въпроси:

„Може ли лидерът на една политическа сила да не знае, когато неговата политическа сила приема и отхвърля един закон?“

Вторият ми въпрос е „Може ли финансовият министър да не знае кога се приема и отхвърля данъчен закон?”

Относно твърденията на Владислав Горанов, че е установено, че се дължат 700 млн. неплатени такси, подобно нещо може да установи само съдът. Министър Горанов превишава правомощията си с наложените запори върху имуществото ми от подопечните му институции без санкция на съда.“