Нов кошмар! 8-годишно дете изчезна в Цалапица

8-годишно дете изчезна в пловдивското село Цалапица и вдигна цялата полицията на крак.

До инфарктната ситуация се стигнало, след като към 17:00 часа вчера момченцето излязло от дома си. Разтревожената майка пусна пост в социалните мрежи с негова снимка и с призив за помощ. Веднага се отзоваха местни жители, но въпреки усилията им 8-годишното момче не е открито.

Малко по-късно близки подали сигнал в РУ-Стамболийски, откъдето предприели незабавна организация за издирване на детето. В обхода на цялото населено място и околностите му се включили и екипи на Жандармерията, съобщава „Марица“.

Паралелно с прегледа на охранителните камери и щателните проверки на терена с помощта на служебни кучета, разследващите полицаи предприемат и действия за изясняване на евентуалния мотив за бягство на момчето дома му. За да добият представа около навиците, поведението и предпочитаните от него места за посещение, униформените провели разговори със семейството, приятелите и учителите му, разпитали множество свидетели и очевидци.

Предвид смрачаването и необходимостта от разширяване на периметъра на издирвателната акция бил подготвен и дрон. До използването му обаче не се стигнало, след като към 21:00 часа малчуганът бил открит здрав и невредим в селскостопански двор в селото.