Нов удар срещу похитителите на 16-годишен на Гребната база в Пловдив

Нов удар срещу похитителите на 16-годишен на Гребната база в Пловдив

Християн Кочев и Кристиан Панайотов, които през май отвлякоха 16-годишен ученик от Спортното, опитаха да излязат от ареста. Апелативния съд обаче поряза мераците им за по-леки мерки за неотклонение и ги остави зад решетките.

Мотивите на магистратите са, че няма нови обстоятелства по делото, които да послужат за облекчаване на ежедневието на младежите.

„Намерените хладни оръжия в жилището на Кочев водят до извода, че той е агресивен и е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение има риск да извърши престъпление. Панайотов е обвинен, че е извършил отвличането на пострадалия в изпитателния срок на негово друго осъждане, което навежда на извода, че и за него има опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка“, гласят още мотивите на съда.

Припомняме, че отвличането стана на 21 май с лек автомобил. Похитителите закарали ученика на Гребната база, където започнала гавра. Накарали го да се съблече гол и снимали с телефон видео клипчета, с които Кочев го изнудвал за пари.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста и съдебната зала.