Няма милост за един от най-опасните наркодилъри

Окръжен съд- Благоевград определи днес мярка „задържане под стража“ на един от най-активните дилъри на наркотици в Петрич, 55-годишния Коце Балъкчиев, с прякор Коцило, арестуван при акция на криминалисти преди дни, пише struma.com.

Адвокатът на задържания поиска пред съдия Д. Узунова по- лека мярка „домашен арест“, но според съдийското решение, подсъдимият има вероятност да се укрие и да извърши идентично престъпление.

Коцило остава в ареста, като неговият адвокат има тридневен срок да обжалва решението на Окръжен съд- Благоевград.В съдебна зала Коцило поиска да излезе от ареста,тъй като вземал лекарства след преживян инсулт, здравословното му състояние било силно застрашено от престоя му зад решетките. Задушавал се, не можел да спи. Това не умилостиви съдията,която потвърди мярката на петричкия районен съд и го остави в ареста.

Припомняме, че Коце, бе задържан при мащабна акция в Петрич, насрочена срещу разпространението на наркотици. В хода на акцията, полицейски служители извършили проверка на 32-годишен петричанин в района на ул. „Хр. Чернопеев“ и на 36-годишен от село Ключ.

В единият бе намерен и иззет около 0.60 грама кокаин, а в другия 1, 15 грама кокаин. След проведени оперативно издирвателни действия, бе задържан 55-годишният Коце Балъкчиев, с прякор Коцило. В него са намерени и иззети 1,75 грама, кокаин и сумите от около 1250 евро и 1090 лева, а в пристройка в дома му са намерени още 85,49 грама

Коцило е сред най- активните разпространители на наркотици в района, криминално проявен от години. Същият има излежана присъда от 11 години за изнасилване, заедно с изчезналия му приятел Стафан Назъров-Брежанеца.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share