Обвиненият във футболно хулиганство: Близнакът ми беше на мача, не аз

Софийски районен съд уважи искането на Софийска районна прокуратура и наложи мярка „задържане под стража“ на Цветан Гечев, обвинен във футболно хулиганство. Така 18-годишният младеж бе оставен в ареста. Заради деянието, Гечев е заплашен с до 5 години затвор.

Самият Цветан обяви пред Софийски районен съд, че е невинен, не се чувства виновен, защото не е бил на мач. „Имам брат-близнак, който беше на мача. Даже нямах никаква представа, за тази футболна среща“.

Той обясни, че брат му е отишъл да си признае, но са го изгонили. Заедно с неговия защитник, поискаха брат му да даде показания, но му бяха отказани. Той поиска по-лека мярка.

От Софийска районна прокуратура настояха за най-тежката мярка, тъй като събраните до този момент доказателства сочат, че именно Цветан е извършвал непристойните действия по време на двубоя България-Англия. Прокуратурата се позовава на разпит на свидетели и на лицево разпознаване. Освен това Цветан имал влязла в сила присъда, имал и друго досъдебно производство и има реална опасност да извърши и друго престъпление.

Защитата на Гечев оспори искането на прокуратурата, поиска и по-лека мярка. Обясни, че Цветан е трудово ангажиран и представи трудов договор. Не се съгласи, че той може да извърши друго престъпление. Имал постоянен адрес и с по-лека мярка може да съдейства на разследването.

След като чу страните, съдията постанови мярка зад под стража, която може да се обжалва в тридневен срок.

Пред залата бяха близки на Цветан, брат му, приятелката му Гергана, както и нейният баща. Те изложиха различна версия:

Брата-близнак на задържания, заяви пред журналисти, че е отишъл в Първо районно, за да каже, че е бил той на стадиона, но са го излъгали, че брат му вече си е признал. „След това дойде някакъв и каза: „Можеш да си ходиш“. Брат ми беше при гаджето си. На мача просто помахах на един приятел“, заяви Димитър Гечев.

Бащата на приятелката на Цветан потвърди, че той е бил в дома им по време на мача. „Аз лично им сготвих“, категоричен бе мъжът. Той добави, че щели да го разпитват в понеделник, въпреки че делото е днес. Мъжът се представи като Георги Пайталов.

На въпрос дали е псувал, младежът заяви, че е нормално да псуваш, когато падаш със шест на нула. Той изрази готовност да се подложи на детектор на лъжата.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share