Обвиненият в блудство директор на школо се размина с условна присъда

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено условно наказание от 2 години лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 5 години, спрямо бившия директор на училище в село Ново Паничарево Христо Радев.

Той е подсъдим за това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на непълнолетна ученичка. Блудствените действия са се изразили в опипване, целуване, прегръщане и притискане, осъществени с използване на сила. Деянието е извършено на 25.09.2017 г. в сградата на училището, разположено в Ново Паничарево. То е осъществено и чрез използване на положение на зависимост, тъй като подсъдимият е бил директор на учебното заведение, а пострадалата е била ученичка в седми клас в него. Престъплението е квалифицирано по чл.150, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че директорът повикал момичето в своя кабинет. Формално той я извикал, за да си получи бележника и да си попълни ученическата карта. Преди да влезе в кабинета на подсъдимия, пострадалата решила да включи мобилния си телефон на звукозапис, като по този начин записала действията на директора.

На подсъдимия е наложено и наказание лишаване от право да упражнява професията директор на учебно заведение за срок от две години.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share