Обвиняем за прегазена жена лъже, че друг е карал

Обвиняем за прегазена жена лъже, че друг е карал

Обвиняем за смъртта на 78-годишна старозагорка, която загина след прегазване на пешеходна пътека , пробва в съда защитна версия, че не той е бил зад волана на минивана „Сеат Алхамбра“, засечен от охранителните камери на местопрестъпрестъплението.

57-годишният Йордан Димитров беше задържан денонощие след като възрастната, излязла да разходи към 04,50 часа на 12 август двете си кучета беше прегазена на пешеходна пътека.

Инцидентът е станал на централната градска улица „Цар Симеон Велики“ по повдигната пешеходна пътека и в непосредствена близост до оградата на пето основно училище „Митьо Станев“.

Жертвата е била приета с разбит череп и множество фрактури по гръдния кош в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, въпреки опитите на лекарите да я спасят –тя починала на път за операционната маса.

Засеченият от камерите миниван, собственост на Димитров е открит в автосервиз, където притежателят му го закарал часове след катастрофата. Пред разследващите обвиняемият заявил, че по времето когато е станала „белята“ е бил в игрална зала.Автомобилът уж бил откраднат докато пробвал късмета си, крадците обаче го изоставили повреден на около триста метра от дома му. Показанията обаче на охранителите го „заковали“ в лъжа, което даде основания на съдебния състав на 14 август да постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“.