Обиск и в дома на Нено Димов, отведоха го на разпит в спецпрокуратурата

Министър Нено Димов беше отведен за разпит в спецпрокуратурата, след като още от сутринта в МОСВ се провежда акция, свързана с престъпления около водния режим в Перник.

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан“, заяви пред журналисти той, преди да бъде качен в кола на ведомството.

От особен интерес за разследващите са графиците, които МОСВ трябва да изготвя за водните обеми и наличности във всички язовири на територията на страната.

В момента се провежда обиск в дома на министър Димов. След приключването им той ще бъде отведен за разпити.

По-рано днес в Перник и София се проведоха действия по досъдебно производство, свързани с престъпления касаещи водната криза в Перник. Действията се провеждат от Специализираната прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС и МВР.

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и шефът на ВиК-Перник Иван Витанов са арестувани. По непотвърдена информация и бившият кмет на Перник Вяра Церовска е задържана.

Премиерът Бойко Борисов коментира днешната спецакция на прокуратурата в Перник и Министерството на околната среда и водите заради водната криза. Борбата с корупцията, безотоговорноста и безнаказаността си има материални измерения. Колегите от Икономическа полиция, ДАНС, ГДБОП работиха много време, докладваха на прокуратурата и оттам нататък прокурорите са господари на производството, заяви Борисов.

Моята работа не е да бъда запознаван с акциите, а да осигуря условия да бъдат провеждани такива акции. Оттук нататък ще говорят прокурорите, добави той.

Попитан дали ще има оставки на министри и дали е изчерпано доверието му към министъра на околната среда и водите Нено Димов, премиерът заяви: „Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са назначени от ГЕРБ, въобще не ги коментираме. Но нека да завършат производствата. Всеки е невинен до доказване на противното. Дали си от ГЕРБ, от БСП не би трябвало да означава нищо – има свършена и несвършена работа“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share