Обувки менте заляха страната, измамените – десетки

Обувки менте заляха страната, измамените – десетки

Измама с обувки менте втрещи цяла България по празниците, пише „Марица“. Десетки поръчали чифтове по 60, 70 и 80 лв., за да изненадат свои близки с подарък, но когато пратката пристигнала, били изненадани неприятно. Обувките се продават основно в социалните мрежи, като се изпращат от куриерски офис в пловдивския квартал „Изгрев“, споделят измамени. След като стоката е получена и клиентът заплати обаче, изпращачът потъва вдън земя.

Една от опарените е от Радомир. Тя е закупила чифт обувки, но когато взима пакета от офиса на куриера и го отваря, вижда, че лявата и дясната са с различни номера. Описала е казуса в социалните мрежи. „Поръчах от сайта. Пращат ми два различни номера. Звъниш – не вдигат. Принуден си да платиш доставка и в двете посоки. Пишеш им, те ти казват, че са фабрично различни номера. Е, да, питам, толкова ли изпаднахме, че да носим различни номера обувки. Пазете се! На вас може да пратят фабрично два леви, или десни. Даже ме и блокираха. Представям си колко измамени има и колко не са погледнали номерата, и може би са с различни. Пазете се, хора! Имат няколко сайта“, предупреждава тя и допълва, че е сезирала полицията.

Млада пловдивчанка също е сред ужилените. „Аз също поръчах и при мен се получи същото, даже моделът беше друг. И няма свързване с тях след това“, пише тя възмутено.

Коментарите под поста са десетки. „Само като видиш Изгрев, трябва да си наясно, че е някой далавераджия“, пише един. Друг пък съветва да се купуват само оригинали, които са с 40-50 лв. по-скъпи. Трети размахва пръст да се пазарува само от проверени сайтове и проверени продавачи, защото ментетата са навсякъде.