Обявяват първия българин със забрана за влизане в САЩ заради корупция

Обявяват първия българин със забрана за влизане в САЩ заради корупция

До дни ще бъде обявено името на българина, който получава забрана за влизане в САЩ заради корупция. Това обяви пред Нова телевизя американският посланик Херо Мустафа.

Тя разкри, че името вече е ясно и няма да бъде скрито. А мярката за оповестяване е част от желанието на САЩ България да повиши върховенството на закона. От думите на Мустафа стана ясно, че това няма да е първият български гражданин, който ще получи такава забрана. Впоследствие не е изключено САЩ да налагат и закона „Магнитски“.

Както е ясно у нас беше изпратена и Джесика Ким, която ще съветва Херо Мустафа по правните въпроси. Посланикът обясни, че двустранните отношения между САЩ и България са поели по нова линия. Двете държави са набелязали три ключови точки за сътрудничество -сигурност и отбрана, икономика търговия и енергетика и върховенство на закона.

Името на българина, замесен в корупция, ще бъде оповестено не от кой да е, а от държавния глава на САЩ.

България и САЩ засилиха партньорството си след срещата на Бойко Борисов и Доналд Тръмп във Вашингтон през ноември. След разговора между тях последваха важни промени, включващи оказване на експертна помощ в различни области.

Междувременно Херо Мустафа сподели, че се чувства много добре в България. Тя похвали българите, че са гостоприемни.