Ограбил 93-годишна старица влиза в затвора за 6,5 години

Ограбил 93-годишна старица влиза в затвора за 6,5 години

6 години и половина при първоначален строг режим ще прекара в затвора 41-годишен казанлъчанин, който застана за пореден път пред Темида по обвинение, че в условията на продължавано престъпление задигнал пенсията на 93-годишна съгражданка като й нанесъл побой.

Осъжданият многократно Живко Стоянов призна изцяло вината си, което позволи делото да бъде гледано в условията на съкратено съдебно следствие.

Грабежът е бил извършен около 22,30 часа на 25 септември м.г., мургавият престъпник проникнал в една от стаите на къщата на улица „Раковски“ като счупил прозорец и заплашил приготвящата се да си ляга старица с нож.Пребъркал дрехите й, намерил портмоне с 320 лв в него и си тръгнал.

Три дни по-късно мъжът отново нахлул в жилището, но тоя път успял да намери само 20 лв и недоволен от плячката нанесъл няколко удара с юмрук по гърба на жертвата.

Стоянов е бил задържан 48 часа по-късно в квартирата си, намираща се в ромския квартал „Кармен“, срещу него има още едно висящо съдебно производство за съучастие в грабеж на територията на село Бузовград от 3 октомври м.г. Тогава жертвата е бил 75-годишен мъж, от когото след побой и заплахи са били задигнати мобилен телефон, лични документи и десетина лева.Престъплението е било извършено съвместно с наскоро излезлия от затвора 36-годишен Антон Ангелов.