Окончателна развръзка по едно от най-скандалните пловдивски дела „Батаклиеви – Костов“

Окончателна развръзка по едно от най-скандалните пловдивски дела „Батаклиеви – Костов“

Окръжният съд в Пловдив сложи точка на една от най-скандалните съдебни дела, които в последните години се разходиха по инстанциите на Темида. Става въпрос за скандала между адвокат Атанас Костов и децата на бизнесмена Ангел Батаклиев – Николета и Красимир, предава Plovdiv24.bg.

Припомняме, че въпросната случка разтресе улица „Цоко Каблешков“ на 8 април 2019 г. Тогава Костов си тръгвал от кантората си. Бил спрял отпред, но се оказал запушен от черен автомобил, паркиран там от Красимир Батаклиев. Костов започнал да маневрира и все пак успял да измъкне автомобила си. Тогава при него дошла Николета Батаклиева, която твърдяла, че Костов е ударил автомобила на брат ѝ. Възникнал тежък конфликт, дошъл и Красимир, който предложил на Костов да отидат в гаража и да се „разберат като мъже“. Скандалът приключил след като Николета подала сигнал на телефон „112“.

Случката придоби голяма популярност след няколко публикации в медиите, където беше публикуван и клип, в който са записани реплики между Костов и неустановено лице, както и Николета, която произнасяла фразата „и ме удря“.

Последваха редица съдебни дела. Николета твърдеше, че е била ударена от Костов, той пък – че болничният ѝ е фалшив. Във въпросното дело, заведено от Костов и разгледано преди дни от окръжния съд, Николета и Красимир са признати за невинни за изричането на клевети и обиди.

Първото дело за клевети и обиди Костов заведе и загуби в Районния съд. Разпитаните там свидетели не били възприели обидни реплики от страна на Батаклиеви, а точно обратното. Един от разпитаните разказал, че Костов заявил „не се бъркай, не знаеш какви боклуци са, тормозят целия квартал“ на случайно присъстващ свидетел, който защитил Николета. Според свидетелите, единственото, което можело да бъде изтълкувано като вербална агресия били призивът на Красимир да отидат в гаража и да се „разберат като мъже“ и укорите на Николета, че Костов е ударил нея и колата на брат ѝ.

Пред следващата съдебна инстанция, Костов посочил още двама свидетели за разпит. Те потвърдили за обидите, но съдът не кредитирал показанията им, защото си противоречали с тези на другите.

Окръжният съд провел собствено съдебно следствие, но обвиненията паднали едно по едно. Затова и присъдата, с която Николета и Красимир Батаклиеви са обявени за невинни, била потвърдена. Решението е окончателно.