Окончателно: Шефката на „Басейнова дирекция“ в Пловдив остава в ареста

Нова папка с документи е събрала прокуратурата по делото за „Басейнова дирекция“- Пловдив. Те са били представени в апелативния специализиран съд, който е заседавал по жалби на 2-ма от обвинените за пускане от ареста.

Съдържанието на папката е следствена тайна, тъй като документите са засекретени вероятно заради използвани специални разузнавателни средства.

Апелативният специализиран съд е отказал да пусне от ареста бившата шефка на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева и Димитър Бенин, главен юрисконсулт в дирекцията.

Двамата заедно с общинския съветник от община Марица Георги Какалов са следствени по делото за участие в група за подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние.

Според решение от миналата седмица, потвърдено днес от трима магистрати в апелативния спецсъд, все още има риск, ако са на свобода, Кънева и Бенин да извършат престъпление.

До арестите по делото се стигна в края на февруари т.г. Според защитата няма опасност Кънева да повлияе на свидетели по делото, тъй като със заповед от 9 март тя е освободена от длъжност.

Разследването на специализираната прокуратура в София е за неправомерно издаване на разрешителни за сондажи на животновъди от пролетта на 2018 г.