Окончателно: 5 години затвор за щерката на Цар Киро

За пет години зад решетките отива Събка Рашкова, която е дъщеря на небезизвестният Кирил Рашков, чийто прякор е „Цар Киро“. Царската щерка ще излежи годините зад решетките при първоначален общ режим. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Събка трябва да плати и глоба в размер на 50 000 лева, става ясно от споразумението, сключено между подсъдимата и окръжната прокуратура в Пловдив. Тя е призната за виновна в това, че е държала с цел разпространение 2 килограма хероин за 184 921,20 лева.

На 24 февруари 2020 г., Събка Рашкова влязла с лек автомобил „Мерцедес“ от Турция у нас и отседнала в казино в Свиленград. По-късно се обадила на племенника си Йорго, като му обяснила къде се намира и поискала от него да се срещнат в града и да я върне в гр. Пловдив, където живеела. Тя обяснила на Йорго, какъвто прякор има внукът на Цар Киро, че е пила хапчета и не може да шофира. Внукът се съгласил и отишъл да я вземе.

Около 18,25 часа при полицейска акция на служителите на ОД на МВР – Пловдив, „Мерцедес“-ът, шофиран от Йорго, бил спрян за проверка край Пловдив, близо до транспортен възел „Войводиново“. На предната дясна пътническа седалка се возела Събка. При извършен обиск на щерката на Рашков под горните й дрехи, обвити около тялото й, са били открити и иззети пет пакета, облепени с кафяво тиксо, съдържащи хероин с общо нетно тегло – 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева, както и два броя мобилни телефони „Айфон“. Тя е заявила, че наркотичните вещества са нейни.

Определението на съда е окончателно.