Опасна мантинела и маркировка обръщат коли по таван в София

Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела, предава Нова телевизия. Такива „каскади“ не са рядкост на столичния бул. ”Никола Мушанов” при отклонението за болница „Надежда“. Там булевардът неочаквано се стеснява. Хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин.

Един от хората, които са претърпели такъв инцидент, е актьорът Васил Кожухаров. Той шофира около 100 метра на две гуми. И за малко да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция.

„Имахме две възможности – да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си „стъпи” на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията”, обясни актьорът в предаването „Здравей, България“.

„Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона”, разказа още той.

„Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на „Транспортна инфраструктура” гъбките на бул. „Константин Величков” да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя”, каза кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share