Опровергаха Гешев: Не е имало гонка при жестоката катастрофа с 4 жертви

Опровергаха Гешев: Не е имало гонка при жестоката катастрофа с 4 жертви

Първоначалната версия, че е имало гонка по време на катастрофата в каварненското село Белгун, при която загинаха две деца, майка им и друг възрастен, както и трима ранени, не се потвърди. Това съобщи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Потвърди се единствено, че водачът е управлявал в селото и извън него с изключително висока скорост, поради което е изгубил управление над волана и е помел намиращите се на тротоара трима възрастни и три деца.

Тежката катастрофа стана на 17 август, около 17:10 часа, в центъра на село Белгун. Лек автомобил Форд Фокус, управляван от 36-годишния Антон Т. А., известен на МВР, губи контрол над МПС, навлиза в насрещното платно за движение, преминава през тротоара и блъска намиращите се на него пешеходци: майка с трите си деца и двама мъже.

От силния удар 40-годишната жена и 41-годишният Райчо загиват на място. Две от децата, на 1 и на 11 години, почиват във ФЦСМП град Каварна. Третото дете, на 8 години, е настанено в реанимация при МБАЛ „Св. Анна” с фрактура на челюстта и травма на бял дроб, с опасност за живота.

От удара е пострадал и другият мъж, на 58 години. Той е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на ключица и шиен прешлен, без опасност за живота. Водачът Антон е настанен в реанимация на МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма и с опасност за живота. Той е бил сам в колата, уточни прокурор Бухчев.

Автомобилът – убиец в момента се намира в двора на полицейското управление в Каварна. Окръжният прокурор е разпоредил експертиза по техническото състояние на автомобила, а по уврежданията върху Форда ще се определи приблизителната скорост, с която се е движил в последния момент. На водача е взета кръв за алкохолна проба и за употреба на наркотични вещества.