„Орлов мост“ отново е блокиран с палатки, полицията отстъпи

Въпреки всички смели закани на полицията, че няма да позволи повече блокиране на възлови кръстовища в столицата, „Орлов мост“ отново е затапен от протестиращи с палатки. Силите на реда, които са много смели, когато в малките часове в центъра има 10-15 полузаспали човека, сега ги няма никакви, след като на мястото се изсипаха няколко хиляди.

Протестиращите стигнаха „Орлов мост“ преди час, след което постепенно затвориха движението и първите палатки вече са разпънати. Строи се и барикада от кашпи, кофи за боклук и всевъзможни предмети, но така, че да не се пречи на линейки и пожарни коли. Пореден опит за палатков лагер има и пред сградата на Президенството.

По-рано шествието стартира от сградата на президентството и премина първо пред Софийския университет. И там протестърите направиха опит да издигнат блокиращи палатки. Мнозина събират пейки и кофи за боклук от района, за да укрепят палатките с допълнителни барикади.

Междувременно бе получена информация, че по магистрала „Тракия” са тръгнали 40-50 коли с неразрешената за движение по такива пътни съоръжения скорост 20-30 км в час. „Ще си върнем барикадите, ще ги изградим отново“, заяви по-рано оратор на митинга след което зазвуча националният химн. Отпред на протеста са майките на деца с увреждания от организацията „Системата ни убива“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share