Освободиха арестувания българин за убийството на „американеца“ в Гърция

Освободиха арестувания българин за убийството на „американеца“ в Гърция

38-годишен албанец и 34-годишен българин бяха арестувани в сряда сутринта в Акрогиали в квартира, наета от българина. Двамата са обвинени за убийството на 47-годишния гръко-американец (на снимката) на кръстовището на улиците Хидра и Солонос в петък сутринта в Каламата.

След приключване на процедурата следователят и прокурорът решиха албанеца да бъде оставен под стража за убийството, а българинът беше освободен при ограничителни условия.

Според сайта eleytheriaonline, причината за убийството е, че „американецът“ е продал развален кокаин на албанеца и го е изпратил в болница, твърди 38-годишният в показанията си, дадени пред следовател, предаде Newsbg.eu.

Според държавната телевизия ERT на съд е бил изправен и 34-годишен български гражданин, обвинен в укриване на престъпник, тъй като го е „настанил“ в наета от него квартира в Акрогиали, община Западен Мани.

В квартирата, където са арестувани са открити и наркотични вещества. Според първите данни 38-годишният обвиняем твърди, че ден преди ареста е отишъл в конкретната квартира, тъй като през последните няколко дни се е укривал в планинските райони на Месиниан Мани. Пистолетът, използван за убийството на 47-годишния мъж, не е открит, като 38-годишният твърди, че го е хвърлил.