Оставиха в ареста дюнерджията Айдън, стрелял по Мехмед във Варна

Оставиха в ареста дюнерджията Айдън, стрелял по Мехмед във Варна

Състав на Варненския окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“на обвиняемия Айдън А. Това се случи, след като Окръжната прокуратура в морската столица внесе искане за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда на 40-годишния мъж, който стреля на централен варненски булевард и рани 29-годишния Боян Х.

Опитът за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина е бил извършен на 23 април около 21 часа, когато автомобилите на Айдън и конкурента му в бизнеса с дюнери Мехмед М. се засекли на бул. „Генерал Колев“. В друг автомобил пътувал пострадалият Боян Х., който бил приятел с Мехмед, съобщиха от държавното обвинение.

Мехмед и Боян отишли до колата на Айдън. Бизнесконкурентите Мехмед и Айдън започнали поредната словесна разправия. Двамата имали стара вражда и лична непоносимост от години, като взаимно се обвинявали в кражба на персонала в дюнерджийниците си. Айдън произвел изстрел във въздуха със законно притежаван пистолет „Глог 17“, а след това ранил Боян в областта на корема.

Още същата нощ била извършена животоспасяваща операция на пострадалия Боян в болницата „Света Анна“ във Варна. Животът му продължава да е в опасност. Стрелецът – 40-годишният Айдън А., ще остане в ареста, след днешното определение на Варненския окръжен съд, което подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Съдебното заседание се е провело чрез видеоконферентна връзка между ареста и Варненския окръжен съд.