Оставиха в ареста задържаната група за нелегални секс услуги

Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и отредели мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на всички 15 обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатация в София, събощава dnes.bg.

На 2 март съдът определи най-тежките мерки за неотклронение на 13-те задържани на 28 февруари по време на спецоперация. Преди съдебното заседание другите двама обвинени, които не бяха открити и бяха обявени за общодържавно издирване, сами се явиха пред разследващито. В открито заседание на 3 март съдът определи задържане под стража за всеки от тях.

И двата съдебни състава приеха, че събраните до момента доказателства дават основание да се направи обосновано предположение, че участниците в групата са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че има реална опасност да се укрият и да извършат престъпление. По време на акцията в тях бяха открити около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.

Групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците – набиране и склоняване жени за сексуални услуги, „доставка“ на жени по адреси, осигуряване на клиенти в три столични нощни заведения (с осигуряване за тях на хотелска стая и транспорт). Босовете са удържали за себе си 50 на сто от заработените от компаньонките пари.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share