Оставиха в ареста подпалвач, застрашил живота на дете

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на сливенския окръжен съд спрямо 24-годишен жител на село Калояново, който застана пред Темида по обвинение, че е запалил умишлено дома на свой съселянин, като е поставил под заплаха 3-годишно дете, намирало се по същото време в къщата.

Инцидентът, при който само по чудо не се стигна до фатален изход стана навръх Тодоровден, когато почти всички обитатели на ромската махала са били сред зрителите на традицонната конска кушия.

Младият Велчо Великов, който има зад гърба си няколко криминални прояви ден по-рано се скарал със собственика на къщата и за да му отмъсти метнал през един от прозорците разпалена факла.

До пристигането на противопожарния автомобил домът е изгорял, нанесените щети надхвърлят 3000 лв, съседи успели да измъкнат от пламъците малчугана.

Запознати със ситуацията припомнят, че около местните избори на два пъти имало сигнали за умишлени пожари в същата махала, повечето са убедени, че виновникът е Великов, но поне на този етап той няма съдебно досие. Малко над 780 са жителите на Калояново, почти половината са от ромски произход.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share