Оставиха в ареста убиеца, гръмнал 21-годишната майка на 2 деца

Оставиха в ареста убиеца, гръмнал 21-годишната майка на 2 деца

Районният съд в Пловдив остави в ареста 20-годишния Любомир Петров, обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на жена си Красимира Куковска. Съдът уважи искането на прокуратурата и му наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

В мотивите си съда сочи, че са събрани достатъчно доказателства, че Любомир Петров е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Наред с това са събрани и доказателства, че обвиняемият и негов близък са предприели действия по заличаване на следи от престъплението, което мотивира съда да приеме, че е налице и опасност от извършване на ново престъпление.

Според събраните доказателства на 11 септември т.г. Любомир и Красимира се скарали люто в дома си в с. Бегово. 21-годишната Куковска започнала да го гони от къщата, която е нейна собственост. Мъжът заплашил, че е я застреля. Пред разследващите той е заявил, че Красимира грабнала въздушната му пушка, подала му я, а после я опряла в гърдите си и му извикала: „Айде, стреляй“.

Версията на Петров, че е натиснал спусъка, без да иска.

loading...

Първоначално се смяташе, че Куковска сама е сложила край на живота си. Любомир също твърдял, че е открил жена си мъртва. Впоследствие обаче подозренията паднали върху него заради противоречия в показанията му.

Двамата имат две малолетни деца на 2 месеца и 2 г. По време на трагедията те не са били в къщата.

loading...

Разследващите не дават засега подробности за какво са се карали младите във фаталния ден. Най-вероятно става въпрос за любовен конфликт, но е възможно и да е било за пари. Красимира била заможна, наследиха много земи от родителите си.

loading...