Осъден убиец на майка и дъщеря, от пандиза: Някои грешки са толкова сладки…

„Някои грешки са толкова сладки, че е грях да ги допуснеш само веднъж“ – това споделя в социалните мрежи ужасяващият убиец Мерт Мехмед.

Младият мъж от Джебел изтърпява 30-годишна присъда за двойното убийство на майка и дете. Той е зад решетките от близо 6 години. Мъжът трябваше да изплати кръвнина в общ размер на 450 000 лева, но до този момент нито лев обезщетение не са получили роднините на зверски убитите майка и дъщеря.

Припомняме, че смразяващото кръвта деяние бе извършено в нощта на 20 срещу 21 април 2014 година в Джебел, пише 24rodopi.com. 24-годишната Джейлян и 7-годишното й дете Джейда са открити мъртви в дома си, след като домоуправител на жилищен блок подава сигнал към спешния телефон 112 за силна миризма на разложен труп, носеща се от апартамента на Джейлян Юсуф. Малко по-късно полицейски патрул е принуден да влезе през терасата на първия етаж в жилището на семейството. Там униформените се натъкват на ужасяващата гледка: телата на Джейлян и детето й лежат на леглото, зверски заклани и покрити с одеало. По стените има кръв.

Разследващите задържат за деянието 18-годишния тогава Мерт Мехмед. Тийнейджърът се вмъкнал в жилището, за да краде, въоръжен с брадва. Джейлян обаче се събудила и се развикала. Той я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. То се събудило, при което Мерт му нанесъл първия удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно. Стените на стаята се оплискали с кръв. След като обезвредил жената и детето Мерт хвърлил върху телата им одеало и преровил апартамента. Успял да открие между 250 и 300 лева в дамското портмоне на Джейлян, взел и 2 телефонни апарата. След това ученикът се прибрал в дома си, който се намира в съседния блок, хвърлил окървавените дрехи за пране и легнал да спи. На другия ден отишъл на пазар с майка си. С откраднатото си купил нови маратонки и мобилен телефон.

Новите маратонки бяха на краката му, когато присъдата бе произнесена.

В момента Мерт излежава присъдата си в Пловдивския затвор, твърдят запознати. Меракът му обаче е да излезе предсрочно за добро поведение. В същото време в профил в социалните мрежи се появиха негови снимки от килиите – с пура в уста…

„Човек не съжалява толкова много за нещата, които е нaправил погрешно, колкото за нещата, които изобщо не се е опитал да направи“, споделя Мерт. В профила му във фейсбук убиецът е посочил като местоживеене Маями, Флорида.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share