Осъдиха Ангел, който заедно с Благовест преби и ограби мераклия за секс

Осъдиха Ангел, който заедно с Благовест преби и ограби мераклия за секс

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна, 30-годишния Ангел А., съучастника му 38-годишният Благовест А. и пострадалия от извършения от тях грабеж.

Престъплението е било придружено със средна телесна повреда

Делото за извършеното престъпление се гледа от Варненския окръжен съд. Обвинението спрямо двамата е, че на 14 декември 2019 г. Благовест А. уговорил своя позната да се свърже с Редван Ч., за който знаел че си търси жена за сексуални контакти. Предоставил й карта за мобилен телефон, дал й инструкции и я накарал да позвъни на набелязаната жертва, за да се уговорят за среща.

След като мъжът взел жената и излезли извън село Гроздьово в посока местността Шерба, той бил проследен от Благовест А. и Ангел А., който шофирал. След като джипът на жертвата спрял, двамата подсъдими отворили едновременно двете задни врати. Свидетелката била изведена от колата, а Благовест, който носел метална водопроводна тръба започнал да нанасят удари на Редван, което довело до счупване на крака му. Издърпали със сила ключовете на джипа, мобилния телефон и наличните 1200 лева. За Благовест, престъплението, в което е обвинен е извършено в условията на опасен рецидив. Той дал част от откраднатите пари на съучастника си Ангел.

В хода на съдебното следствие 30-годишният Ангел поиска сключване на споразумение. Пред съдебният състав заяви, че признава вината си, подписал го е доброволно и е наясно с последствията. Защитата му изтъкна, че той е съдействал на разследването и е възстановил вредите в размер на 1662,16 лева на пострадалото лице вследствие на престъплението.

След като разгледа внесеното споразумение, Варненският окръжен съд прецени, че същото не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Ангел. А. прие да търпи наказание 3 години „лишаване от свобода“ с 5 г. изпитателен срок.

Възпитателните грижи през изпитателния срок се възлагат на районния инспектор при РУ – Провадия.

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

Съдебното следствие спрямо другия подсъдим Благовест А. продължава.