Осъдиха бащата, който вилня в училище в час по химия

Осъдиха по бързата процедура на условна присъда родителят, който вилня в час по химия в пловдивското училище „Княз Александър Първи”. Припомняме, че на 22 януари 50-годишният мъж нахлул в класната стая на дъщеря си по време на учебни занятия, за да иска обяснение от ученик, който имал конфликт с нея. Това било сторено с агресия и грубост.

Пловдивският районен съд е осъдил мъжа на девет месеца „лишаване от свобода“, но присъдата ще бъда условна с три години изпитателен срок. Родителят е признал вината си.

Инцидентът е бил стресиращ за всички в училището. Мъжът влязал, избутал охраната и нахлул в класна стая на седми клас. Той се отправил към чина на 13-годишно момче, за да иска обяснение за конфликт с дъщеря му. Въпреки опитите на преподавателката да потуши скандала, мъжът започнал да дърпа ученика за якето и да му говори на висок глас. От ръководството на училището е бил подаден сигнал на тел. 112, като на място пристигнал полицейски екип.

Не случайно класификацията на прокуратурата е, че става дума за хулигански действия, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share