Осъдиха двама за отвличане на 56-годишен мъж

Осъдиха двама за отвличане на 56-годишен мъж

С условна и ефективна присъда са наказани апашите, отвлекли 56-годишен от Септемврийци и опитали да го принудят да им даде 20 хиляди лева.

Това са 27-годишният Севделин Ш. Ш. от плевенското село Глава и 36-годишният Цветан И. М. от Владимирово. Решението е на Окръжният съд в Монтана. Присъдите влизат незабавно в сила, тъй като са постигнати след споразумения с прокуратурата.Цветан и Севделин нахлули в нощта на 16 юли миналата година в дома на М. И. Н. в Септемврийци.

Двамата се нахвърлили върху него, заплашили го с убийство, задигнали мобилния му телефон, 1150 лева и нож.

На сутринта двамата го отвлекли, натоварили го в кола и го закарали в Монтана. Там от банков клон той трябвало да изтегли 20 хиляди лева и да им ги даде. Мъжът успял да информира служителите, че се случва нещо извънредно, те го задържали вътре и подали сигнал на 112. Криминалистите реагирали незабавно и хванали на място двамата изнудвачи.Пред съда Цветан, който вече е осъждан, се призна за виновен. Съдът му даде 2 години затвор за грабежа, три години и половина за отвличането и година и 9 месеца за изнудването.

От трите наложени наказания магистратите определиха той да изтърпи най-тежкото от 3 и половина години затвор, при първоначален общ режим. И другият подсъдим призна доброволно вината си. Наказанието за Севделин, който досега е неосъждан, е три години решетки с петгодишен изпитателен срок.

Двамата трябва да платят по 284,50 лева разноски по делото. Присъдите не подлежат на обжалване.