Осъдиха командос заради убийство в любовен триъгълник

Командосът ст. сержант Ангел Желязков, който през май миналата година уби с нож сопотския полицай Добромир Лазаров бе осъден на 4 години и 3 месеца затвор от Пловдивския военен съд. Той трябва да заплати и съдебните разноски по делото, които са в размер на 4687 лева. Съдът го призна за виновен за превишаване на неизбежната самоотбрана, като не прие, че става дума за предумишлено убийство.

Трагедията между войника от 68-а бригада Специални сили и полицая станала заради 32-годишната дознателка в полицията в Карлово Люба Алексова. Двамата мъже живеели с нея без да са чували един за друг. Дамата работела в Районното полицейско управление в Карлово като всеки ден пътувала от Пловдив дотам и обратно.

По това време живеела с Ангел, който обаче често отсъствал заради мисии в чужбина. Алексова се сближила и със своя колега Лазаров, който работел като полицай в Сопот. Не му казала обаче, че живее с военния. Във фаталната вечер полицаят Добромир изчакал на паркинг между блоковете на бул. „Ал. Стамболийски” Ангел и Люба. Там се на хвърлил върху рейнджъра, който извадил черен двуостър нож. Адвокат Елдъров доказа, че става въпрос за неизбежна самоотбрана, тъй като сопотският полицай тежал 110 килограма.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок. „Задължително ще го направим. Ние твърдим, че няма превишаване пределите на неизбежната самоотбрана. Тази присъда е голям успех за нас”, заяви адвокат Красимир Елдъров.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share