Осъдиха мама Елка, намерила малолетна булка за непълнолетния си син

Необичайно дело са разглеждали магистратите в Районния съд на Бургас през седмицата, установила проверка на Флагман.бг.

Елка Ш. от кв. „Победа“, познат на бургазлии като „Кумлука“, е подведена под отговорност заради това, че е подпомогнала своя непълнолетен син да си намери малолетна булка, осигурила им е помещение за живеене, давала им пари, храна и не се „противопоставяла на съпружеското съжителство“(цитат от обвинителния акт).

В резултат на тези действия, момчето забременило момичето, което през лятото на м.г. родило първото им дете.

Сигналът за малолетната родилка е подаден от Дирекция „Социално подпомагане“ в Бургас, които наблюдавали момичето и за тях била „дете в риск“.

Прокуратурата провела разпити, при което установила, че бащата на момичето първоначално бил против тази връзка. На детето му обаче се осигурила стая в Кумлука, където някой друг се грижел за нея и той склонил. Имало дори сватба – в духа на типичните етно традиции на квартала.

В случая подведена под отговорност е майката на младоженеца, която насърчила съвместното съжителство. За това престъпление е предвидено лишаване от свобода до две години или пробация, но тъй като е с чисто съдебно минало, Елка Ш. е освободена от наказателна отговорност и осъдена на глоба в размер на 1000 лева.