Осъдиха на 2 г. затвор инкасаторка-измамница, която вършееше във Враца

Осъдиха на 2 г. затвор инкасаторка-измамница, която вършееше във Враца

С наложено наказание приключи делото срещу 43-годишната Е.Н., обвинена от Районна прокуратура – Враца за измама, извършена при условията на опасен рецидив. Извършеното от нея деяние е квалифицирано по чл. 211, вр. чл. 209, ал. 1 вр. чл.26, ал.1 от НК вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от НК.

От лятото на 2019 г. до февруари 2020 г., подсъдимата Е.Н. посещавала различни адреси във Враца като възбудила и поддържала заблуждение у 19 граждани, че е служител или инкасатор на „Топлофикация“ и „Водоснабдяване и канализация“, от комисия по метрология и диагностика или фирма, занимаваща се с измерване на бензиновите колонки и кантарите.

На живеещите обяснявала причини за идването си – отчитане на показателите, проверка и профилактика на водомери, ремонт и смяна на радиатори, предстоящо монтиране на електронни уреди за дистанционно отчитане и слагане на чипове, пише BulNews. Исканите от нея суми за предлаганите „услуги“ варирали от 10 до 57 лева. Общият размер на причинената на пострадалите имотна вреда възлиза на 530.60 лева.

Няколкократно осъжданата Е.Н. се е признала за виновна по повдигнато обвинение и с присъда на Районен съд Враца й е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Враца.