Осъдиха община Велико Търново за смъртта на дете на футболно игрище

Момчето загина на 1 юни 2013 г. от паднала върху него необезопасена футболна врата в двора на училище „Вела Благоева“ във Велико Търново

Община Велико Търново е осъдена да плати 300 000 лева обезщетение на двамата родители на 8-годишното момче, което загина преди 7 години, затиснато от футболна врата на училищно игрище. Искът беше в двоен размер от признатия, съобщи БНР.

Момчето загина на 1 юни 2013 г. от паднала върху него необезопасена футболна врата в двора на училище „Вела Благоева“ във Велико Търново.

По делото в Окръжния съд безспорно е установено, че инцидентът е в резултат на бездействието на длъжностни лица от общината, които не се предприели необходимите действия за включване на мини-игрището в списъка на обектите, които подлежат на контрол по всяко време.

Общината се опита да прехвърли отговорността на родителите за неоказан надзор и на училището, но беше доказано, че към датата на инцидента игрището не е било прехвърлено на училището, а в съдебната експертиза се посочва, че смъртоносният инцидент е настъпил за секунди и намеса на възрастен не би го предотвратила.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share