Осъдиха похитителя на Виктория от Добрич на 8,8 г. затвор

Присъда от 8 години и 8 месеца получи 34-годишният Мирослав Дяков от Добрич за отвличането на 18-годишната Виктория. Постановлението е на Окръжен съд – Добрич.

Дяков бе обвинен в извършването на три престъпления – противозаконно лишаване от свобода, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици с цел разпространение.

Окръжният съд в Добрич го призна за виновен, че в продължение на 20 денонощия – от 3 до 24 юли 2018 г., противозаконно лишил от свобода девойката, като я държал против волята й в обитавания от него апартамент в Добрич, а държането е извършено по начин, мъчителен и опасен за здравето й.

Съдът прие за доказано, че в същия период той е причинил на потърпевшата средна телесна повреда, изразяваща се в причиняването на тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й.

Мъжът е признат за виновен и за това, че през периода от 23 март до 24 юли 2018 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамин, на обща стойност 74.34 лева.

Подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт, а съдебният състав установи, че неговото самопризнание се подкрепя от събраните в досъдебното производство доказателства. Освен присъдата от 8 години и 8 месеца лишаване от свобода, съдът наложи на Дяков и глоба от 5000 лева.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна. Определено беше подсъдимият да остане с мярка за неотклонение задържане под стража до влизане на присъдата в законна сила.