Осъдиха 70-годишен на 100 часа труд и 5000 лв. глоба, нарушил… карантината

Осъдиха 70-годишен на 100 часа труд и 5000 лв. глоба, нарушил… карантината

70-годишният Хасан Х., който по време на задължителната карантина по предписание на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, беше осъден от Районния съд в Омуртаг за нарушението.

Той получи наказание „пробация“ с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител за 6 месеца, както и задължителни пробационни срещи за една година с пробационен служител.

Състав на Районния съд в Омуртаг одобрил споразумението между подсъдимия и Териториалното отделение към Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

70-годишният мъж трябва да заплати и глоба от 5000 лева и да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Хасан Х. се завърнал от Германия на 24 март. По предписание на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара задължителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април служители на реда установили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг споразумение е окончателно и е със сила на присъда.