„Отвлеченият“ син на Миню Стайков го загази още повече за тарикатлъка си

Срещу сина на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, който бе задържан в сряда вечерта в брониран автомобил с въоръжени мъже, са повдигнати две обвинения – за полицейско неподчинение и за фалшив сигнал на тел. 112, съобщават от държавното обвинение.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство, по което след доклад на материалите на наблюдаващия прокурор, е привлечено като обвиняем лицето Стайко М. С., за това, че противозаконно е попречил на органи на властта да изпълнят задълженията си, както и за това, че е предал на национален телефон 112 невярно повикване, съответно престъпления по чл.270, ал.1 и чл.326, ал.1 от НК.

Постановено е задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като на 07.12.2019 г. същият следва да бъде приведен в СРС, с оглед разглеждане на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Когато бронираната му кола била спряна от органите на реда, синът на Миню Стайков се обадил на 112 и изненадващо обявил, че го отвличат.

Номерът с „отвличането“ явно му е запазена марка, защото в началото на миналата година, когато бе задържан, той обяви, че е бил пребит и похитен. Нещо, което не бе потвърдено от оперативните служби за сигурност и МВР. Тогава номерът мина и в комбинация с добре изготвена медицинска експертиза той не остана в килията, а под „домашен арест“.