Отвлякоха младеж на спирка в Пловдив, арестуваха четирима

Отвлякоха младеж на спирка в Пловдив, арестуваха четирима

Жители на пловдивския квартал „Кючук Париж“ без нерви, след като станаха свидетели на отвличане, в което са замесени четирима младежи, пише Plovdiv24.

Екшънът се разиграл около 23,00 часа миналия вторник, пред очите на мнозина граждани на една от автобусните спирки на булевард „Никола Вапцаров“. Там били и четирите момчета. Изведнъж трима от тях започнали да дърпат един от групата, който пък започнал да буйства и да вика, че го отвличат.

Хората на спирката се стресирали и веднага сигнализирали на телефон 112 и минути по-късно на мястото пристигнал екип на Първо РУ. Униформените установили самоличността на участниците – двама 18-годишни, един на 19 и един на 20 години.

Пред униформените момчетата признали, че не става въпрос за реално отвличане, а само са правили „театър“. Въпреки това всички били задържани и отведени в ареста за срок до 24 часа. На всеки от участниците в „отвличането“ бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а по-късно един по един хлапаците били изправени и пред съда.

Тъй като всички били с добри характеристични данни, а и нямали присъди зад гърба си, магистратите решили да им наложат само глоби – по 200 лева на калпак. Съдебните решения подлежат на обжалване пред окръжния съд.