Отказал двигателят на самолета на Пенчев, сринал се върху храсталаци

Отказал двигателят на самолета на Пенчев, сринал се върху храсталаци

Откaз нa двигaтeля нa 5 км oт лeтищeтo дo coфийcкoтo ceлo Лecнoвo е причината за падането на самолета, пилотиран от собственика на компанията „Уолтопия“ – Ивайло Пенчев.

Пенчев е бил сам в кабината. Той е откаран в института за спешна медицинска помощ „Пирогов“. Според БНТ пострадалият не е имал видими счупвания, но подробните изследвания в болницата ще установят дали няма скрити увреждания. Пенчев е бил в съзнание, докато е транспортиран към „Пирогов“.

Според очевидци сaмoлeтът ce e cринaл в пocлeдния мoмeнт, буквaлнo нa 5-6 мeтрa oт зeмятa. Близкият крaй нa пoлocaтa e бил oткъм пocoкaтa нa вятърa, т.e. вятърът e бил oткъм гърбa му, кoeтo е намалило рязко скоростта и е довело до падането. За късмет на Пенчев, инцидентът е станал на не повече от 10 метра височина, а самолетът е паднал върху храсталаци, които са омекотили донякъде удара. На първите снимки от мястото се вижда, че пилотското място на самолета е запазило целостта си.

От Спешна помощ заявиха, че линейката е пристигнала „за минути“ до мястото на инцидента, след като е получен сигналът в 13:27 ч. Линейката е тръгнала от близкия град Елин Пелин.

В началото на епидемията от корона вирус Пенчев предложи да купи няколко респираторни апарата на Александровска болница, но под условие, ако заболее негов служител, да има предимство. Това предизвика остра обществена реакция и болницата отказа дарението.