Откриха марихуана за 300 000 лева в къща край Айтос

Марихуана на стойност около 300 000 лева е открита в къща в село Чукарка, Община Айтос. Задържани са баща и син. Това съобщи на пресконференция административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев. На брифинга присъства и директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

В къщата е задържан 38-годишен мъж, български гражданин, осъждан, повдигнато му е обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение. В по-късен етап е задържан и вторият мъж. Към момента той няма повдигнато обвинение.

Откритата марихуана е около 6,5 килограма, разделена на 22 000 дози. Тоест подготвени за разпространение на пазара на дребно. Стойността възлиза на около 300 000 лева, каза комисар Сотиров. Той информира, че марихуана е с изключително висока стойност на тетрахдироканабинол – приблизително 18 – 20 на сто.

В къщата са открити и шест чувала със зелена листна маса. Предстои анализ и на това количество. По първоначалнни данни обощото количество зелена суха листна маса е около 20 килограма.

За престъплението законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода, както и глоба от 5 000 до 20 000 лева.