Откриха мъртъв изчезналия студент Никола

Най-тежката новина за един родител научи навръх националния празник бащата на изчезналия студент от Пазарджик Николай Митов. Той е бил открит мъртъв днес, 3 март. Намерили са безжизненото му тяло в Казиченското езеро.

“Днес, 3 март, синът ми Николай е намерен мъртъв във водите на Казиченското езеро. Светла му памет и Бог да го прости”, написа в социалните мрежи бащата на момчето Валентин Митов. До последното родителя таеше надежда, че момчето му ще бъде намерено.

Повече от месец нямаше следа от 20-годишния студент Николай Митов от пазарджишкото село Сарая. Цели 39 дни баща му Валентин и неговата сестра Десислава живяха в тревога и мъчително очакване. И двамата се налагаше да пият успокоителни лекарства, за да не се сринат напълно. Валентин се е грижил сам за своя син от 13 октомври 2008 г, след като губи съпругата си Иванка. Овдовелият мъж се налага в продължение на 11 години да бъде и майка, и баща за своите деца. Признава, че е бил строг родител, който искал да отгледа и възпита добри деца, но явно не успял да научи Николай да му споделя повече за живота си.

Преди година и половина момчето отишло да учи в София и започват и да се виждат по-рядко. Последният по-дълъг престой на 20-годишния студент в родния му дом в село Сарая е преди Нова година. „Дойде си на 19 декември и си замина за София на 4 януари. Оттогава не съм го виждал“, разказа Валентин. Митов. „Не разговаряхме много през това време. Беше се отчуждил“, признава бащата на Николай.

Преди да се върне на село, момчето изкарало курс за сервитьор в елитен столичен ресторант и близките му очаквали да се яви на изпит и да започне работа там. Весто това на 6 януари той отишъл да работи в колцентър за продажби по телефона. На новото работно място обаче останал само 4 дни и на 10 януари казал, че се отказва. Това обаче не споменал нито на баща си, нито на своите приятели. За последен път Валентин Митов се чува със сина си на 19 януари. Момчето казало, че тъй като е неделя, не е на работа. “Не говорихме много. Питах го за работата и университета. Дали има пари, дали се храни”, разказва бащата. Още ме обучават на работата, отговорил сухо Николай. Каква е причината да каже, че е напуснал, не е ясно.

Пет дни по-късно, на 24 януари, Валентин се опитва да се свърже със своя син, но се оказва, че телефонът му е изключен. Студентът е обявен за издирване. Навръх националния празник тялото на момчето е било открито. Към момента не е ясна причината за смъртта на студента. Най-вероятно се касае за самоубийство.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share