Откриха мъртъв пилота на изчезналия хеликоптер

Откриха мъртъв пилота на изчезналия хеликоптер. Машината се е разбила съвсем близо до Гърмен, откъдето излeтяла днес сутринта.

Машината е паднала в дере, а мястото е непроходимо. Натам са се отправили пожарникари, полицаи, горски служители и планински спасители с дронове.

Хеликоптерът е паднал на около километър от мястото, от което е излетял. Открит е след като бе уловен сигнал от машината и издирвателната акция удължена.

В 20:23 Ч. от МВР потвърдиха и официално информацията.

„Открит е изчезналият тази сутрин селскостопански малък летателен апарат. Машината е паднала на 1-2 км от Гърмен – в труднодостъпна дере. Намерено е и безжизненото тяло на пилота. Очаква се медицински екип“, написаха лаконично от пресцентъра на вътрешното ведомство.

„Пътувам към мястото на катастрофата. Кметът на Горно Дряново Ибрахим Пенгов ми се обади, гледката била ужасяваща. Хеликоптерът се разбил след няма и пет минути от излитането, съдейки по това къде е намерен“, съобщи за „Фокус“ кметът на Община Гърмен Феим Иса.

Селскостопански хеликоптер изчезна от радарите тази сутрин след излитане в района на благоевградското село Гърмен. Той е трябвало да кацне в Цалапица, но така и не се приземил.

Летателният апарат е бил нает от ЮЗДП да извърши въздушно пръскане на боровите гори срещу вредители.

Военнослужещи и вертолет „Кугар“ от състава на ВВС участваха в търсенето на пилот на частен хеликоптер.