Откриха оранжерии с марихуана за над 1 млн. лева в Русенско

Повече от 140 кг марихуана за над 1 млн. лева – по пазарни цени, е открита при спецоперация в Русенско. По случая са арестувани девет души, съобщи началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в крайдунавския град Петър Ванев.

Марихуаната е била отглеждана в халета в стопански двор в село Новград. На място са арестувани седем души, а други двама, след съдействието на служители от главна дирекция „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР-София, са задържани в София.

„Изключително затворен цикъл на производство. В една от сградите е имало спални и кухненски помещения и санитарни възли. Хората влизат и не излизат от там, за да не будят подозрение“, обясни Ванев.

Той коментира, че няколко фирми имат отношение към имота.

При операцията са открити и над 1743 саксии с марихуана, иззети са четири автомобила, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването. Също така са намерени голям брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Ванев каза още, че четирима от задържаните вече са осъждани – един от мъжете има присъда за притежание на оръжие, а други трима – за наркотици.

По думите му това е най-голямата оранжерия за марихуана, откривана досега в региона.

Работата по случая продължава. Предстои на задържаните да бъдат повдигнати обвинения. Към настоящия момент осем от тях са арестувани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Русе за срок от 72 часа.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share