Откриха тялото на изчезналото в Дунав момче край румънския бряг

Откриха тялото на изчезналото в Дунав момче край румънския бряг

Откриха тялото на изчезналото във водите на Дунав край Силистра момче близо до румънския бряг. Това съобщиха от Гранична полиция.

13-годишният Мехмед от град Тервел потъна в късния следобед на 15 август т.г. пред очите на приятелчетата си. Той бил на гости при свои близки в Силистра и същия ден с група малчугани се уговорил да отидат на дунавския бряг. Спрели при хеликоптерната площадка край хотел „Дръстър“ и започнали да скачат във водата.

Реката обаче завлякла Мехмед и той започнал да вика за помощ. Рибари чули виковете му и веднага се обадили на тел. 112. Незабавно е уведомена и Гранична полиция, а от там са изпратили най-близко намиращия се катер да търси момчето. Съобщено е и на румънските гранични власти, каквато е практиката и при други подобни случаи.

Момчето е било разпознато от баща му по гривна на ръката. Не е изненада, че тялото му е открито край румънския бряг, тъй като и в други години при случаи на удавяне от места, близки до хеликоптерната площадка, телата са намирани край отсрещния бряг.

Мястото, от което са скачали децата, е изключително опасно. Там има има обратно течение и се получават водовъртежи.